Revalidatie/vervolg

Revalidatie

De revalidatie was in het begin erg moeizaam omdat ik door het UMCG naar revalidatiecentrum de Vogellanden in Zwolle was gestuurd. Het eerste jaar heb ik hier mijn eerste prothese gekregen en heb daar weer leren lopen. Dit ging best wel snel, maar ik bleef last houden van mijn voet en met name mijn achillespees. Ik heb de eerste twee jaar erg veel pijn gehad en boekte weinig vooruitgang.

Bij 2e jaarlijkse controle door dr. Jutten in het UMCG vond dr. Jutten ook dat het niet goed ging. Hij adviseerde mij contact op te nemen met dr. Bekkering uit Leiden, die gespecialiseerd is in omkeerplastiek. Ik vertelde dr. Jutten dat ik hem wel kende en vriend met hem was op Facebook.

Ik ken Peter namelijk via Winterkolder. Dit is een stichting voor kinderen die ten gevolge van een oncologische behandeling een amputatie(of omkeerplastiek) hebben ondergaan. Zij helpen deze kinderen om weer te leren skiën.

img-20161001-wa0006

Na een afspraak met Peter (dr. Bekkering) en Arnold van Livit (mijn huidige instrumentmaker) kreeg ik direct een andere prothese (mijn 6de)! Dit was de ommekeer in mijn revalidatie. Nu, ruim 1 1/2 jaar na deze afspraak, weet ik mij weer aardig te redden. Ik ga wekelijks na de fysiotherapeut in mijn woonplaats die wordt aangestuurd door Peter.  Peter bezoek ik maandelijks in Utrecht (hij is verhuist naar het Maxima ziekenhuis) en af en toe ga ik naar Arnold in Leiden om de prothese bij te laten stellen, ik ga naar school en werk bij de Albert Heijn achter de kassa en de counter.

Ik was weer begonnen met handbal, maar werd erg beperkt om dat ik niet kan rennen. Handbal is eigenlijk ook niet goed voor mij omdat mijn nieuwe gewricht daardoor teveel belast wordt. 🙁

Doordat ik weer wilde rennen, ben ik op de talentdag van het NOC*NSF geweest. Hier ben ik geselecteerd voor Atletiek en Rolstoelbasketbal. Omdat ik nog geen sportprothese had, kan ik nog niet verder met Atletiek. Wat ik echter niet helemaal verwacht had, was dat ik rolstoelbasketbal super leuk vond. Inmiddels ben ik lid geworden van Be Quick in Zwolle en train ik mee met Nederlanse selectietean U18 op Papendal.

Verder zit iedereen natuurlijk te wachten tot er een foto of filmpje van mij wordt geplaatst waarop ik aan het rennen ben. Helaas is het nog niet zo ver, maar ik ben al wel weer een stuk wijzer geworden.

Wat is er allemaal gebeurd de laatste tijd ?

Nadat we begin oktober binnen 8 dagen het bedrag van de sportprothese gehaald hadden. Heeft mijn vader contact gezocht met Peter Bekkering, inmiddels werkzaam bij het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in omkeerplastieken en we zijn afgegaan op zijn advies. Peter heeft ons in contact gebracht met revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Hier heb ik een nieuwe revalidatiearts gevonden in dr. Iris van Wijk. In de Hoogstraat zijn veel meer kinderen met een omkeerplastiek en ze gaan binnenkort een hardloop clinic organiseren waar ik voor ingeschreven ben.

Iris heeft aangegeven dat ik zeker weer kan rennen, maar ze heeft mij aangeraden om eerst een operatie te ondergaan aan de weke delen van mijn been, zodat de verbinding van mijn bovenbeen met mijn onderbeen niet van dik naar dun gaat, maar geleidelijk verloopt. Hierdoor is het mogelijk om mijn prothese hoger op te bouwen waardoor ik meer steun krijg. Wanneer de operatie gedaan is (ik heb vandaag 31 januari gehoord dat dit waarschijnlijk al vrij snel gaat gebeuren) wordt een nieuwe prothese en een nieuwe sportprothese aangemeten. Nog even wachten dus ! 🙁

Daarnaast moet ik binnenkort naar de fysiotherapeut van de Hoogstraat die gaat kijken hoeveel kracht ik in mijn been heb, zodat de nieuwe (sport)prothese zo goed mogelijk is.